Akustisk utmaning när konserthus blir kontor

Det tidigare konserthuset i Malmö har förvandlats till ett kontorshus i fyra plan med ett stort atrium i mitten. Konsertsalen låg där atriumet nu är placerat.

I de 11 000 kvadratmeter stora kontorslokalerna har nu Arbetsförmedlingen flyttat in och därmed samlokaliserat sin verksamhet i Malmö.

Ecophon: Focus A, Focus SQ, Master SQ och Akusto Wall - Arbetsförmedlingen, Malmö

Focus A, Focus SQ, Master SQ och Akusto Wall monterades vid ombyggnationen av det tidigare konserthuset i Malmö till ett kontorshus i fyra plan med stort atrium i mitten för Arbetsförmedlingen, Malmö. Bild: Teddy Strandqvist, Studio-e.se

Atriumet är ett fantastiskt utrymme med många möjligheter och har en inspirerande utformning med högt i tak, stor rymd och ljusinsläpp från glastaket. Just den stora rymden i kombination med glastaket gjorde en bra rumsakustik till en stor utmaning.

Efter provmontage, tester och många diskussioner skapades en absorberande vägglösning med Focus SQ och Master SQ i olika format. Denna lösning skapade en estetisk tilltalande väggabsorbent, som utstrålar modern design och samtidigt skapar en bra akustisk miljö.

Med god kommunikation och lösningsfokuserade parter blev slutresultatet till full belåtenhet. Stor eloge till byggentreprenör, arkitekt och undertaksentreprenör i projektet.

 

Projekt:
Kvarteret Davida – ombyggnation av konserthus till kontor
Material
Ljudabsorbenter Focus A, Focus SQ, Master SQ och Akusto Wall
Bild:
Teddy Strandqvist, Studio-e.se

 

=> Se fler exempel av Ecophons projekt