CIPRIANI PROFILATI

Stålprofiler för byggindustri och vinodling

Kort om Cipriani

  • Tar fram stålprofiler för innerväggar
  • Har tagit fram det patenterade T-bärverket Teetanium
  • Forskar och utvecklar i egna laboratorier
  • Har en av de snabbaste rullformningshastigheterna i branschen
  • Drivs av den fjärde generationen sedan starten 1885

Produktion baserat på lång tradition av utveckling

Cipriani-koncernen har sitt ursprung i den norra och tillverkningstäta delen av Italien. Företaget ligger i Rovereto, Trentino-regionen.

Cipriani Profilati startade 1885 med industriproduktion inom flera områden som kemi, teknik, mat produktion, tryckning, med mera. 

I början av 1960-talet började Cipriani Profilati tillverkningen av rullformade stålprofiler för byggnadsindustrin, vilket var en helt ny produkt på den tiden.

I mitten av 1970-talet beslöt man att koncentrera sig på tillverkning av metallsystem för gipsskivor och undertak. Metallsystemen lanserades under namnet Cipriani Profilati.

Ciprianis sortiment består av stålprofiler för innerväggar och det patenterade T-bärverket Teetanium, som är ett snabbmonterat undertakssystem för det fasta undertaksskivtaket Clickon.

Engagemang och nyfikenhet på produktionsteknik

Företaget är än idag ett familjeägt företag och drivs nu av den fjärde generationen. Företaget har en stadigvarande, marknadsledande position inom rullformade stålprofiler för byggindustrin. Hela produktionen sker i den nyligen utbyggda fabriken i Rovereto, Italien.

Produktionsanläggningen har en yta om 40 000 kvm, varav 25 000 kvm är under tak. Den har ett strategiskt läge i dalen mot Brennerpasset och ligger nära järnvägen, vilket är en stor fördel då ca 80 % av deras leveranser till Skandinavien sker med tåg.

Genom kontinuerlig forskning och utveckling vid företagets egna laboratorier har en unik produktionsteknik utvecklats. Företaget registrerar flera internationella patent årligen. Cipriani Profilati har en produktion med spetskompetens och tillverkar sina egna maskiner samt tar fram egen mjukvara. De har även en av de snabbaste rullformningshastigheterna i branschen. De rullformar ca 70 000 ton stål årligen.

Fortsätt läs om: Undertaksleverantörer

Adress

Cipriani Scandinavia AB
Hörnåkervägen 10
183 65 Täby

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner