TROLDTEKT

Starkt, säkert och hållbart

Kort om Troldtekt

  • Akustiska tak- och väggplattor
  • 100 % naturliga material; trä och cement
  • Dokumenterad hållbarhet genom hela livscykeln
  • Cradle to Cradle-certifierad på silvernivå
  • Design, utveckling och tillverkning av plattor i Danmark sedan 1935

God akustik – helt naturligt

Med Troldtekt i arkitekturen förenas estetik, akustik och inneklimat till en perfekt helhet. I byggnader med många hårda ytor ställs höga krav på akustiken. Samtidigt måste rådgivare, arkitekter och byggherrar skapa lösningar där estetik, akustik och inneklimat kombineras – redan på ritbordet. Det handlar om att välja en akustiklösning som blir ett positivt inslag i arkitekturen och minskar efterklangstiden väsentligt.

Stor frihet i designarbetet
Vårt breda sortiment av färger, strukturer och designlösningar – kombinerat med möjlighet till anpassade projektlösningar – ger stor frihet att skapa unika arkitektoniska uttryck.

Starkt, säkert och hållbart

Troldtekt är det naturliga valet för tak- och väggbeklädnad i alla typer av projekt. Från skolor och sporthallar till kulturbyggnader och kontorslokaler.

Kombinationen av trä och cement ger Troldtekt-plattan dess unika ljudabsorberande egenskaper och förmåga att säkerställa god akustik. Materialet har naturligt hög hållfasthet, klarar fuktiga miljöer och ger samtidigt ett effektivt brandskydd. Troldtekt är dessutom en dokumenterat hållbar naturprodukt som är certifierad enligt den internationellt erkända Cradle to Cradle-standarden.

Fortsätt läs om: Undertaksleverantörer

Adress

Troldtekt AB
Lagervägen 4B
232 37 Arlöv
Sverige

Telefon och e-post

Webbplats