Aktörer inom undertaksbranschen

Aktörerna inom undertaksbranschen, dvs de parter som verkar inom undertaksbranschen, är framför allt:

 

  • Entreprenadföretagen tar fram och monterar undertakskonstruktioner.
  • Tillverkarna (leverantörerna) av undertakssystem och undertaksprodukter tar fram lösningar för olika typer av miljöer och förutsättningar. 
  • Undertaksföretagen är en branschorganisation inom Byggföretagen för arbetsgivare inom undertaksmontage.
Roller och ansvarSäkert undertak

Undertaksbranschen

 

Undertaksföretagens logotyp
Undertaksföretagens logotyp
Undertaksföretagens logotyp

Undertaksföretagen

De flesta undertaksföretag är medlemmar i Undertaks­företagen, som är bransch­organis­ationen inom Byggföretagen för undertaks­relaterad verk­sam­het i Sverige. Undertaksföretagen hette tidigare Undertaksföreningen. Namnbytet skedde i april 2021.

Undertaksentreprenadföretagen

Undertaksentreprenadföretagen bedriver främst specialiserad verksamhet inom undertaksmontering, men utför ibland även systemmellanväggsmontering, golvläggning, plattsättning och lösullsisolering. 

=> Undertaksentreprenörer
=> Arbetsledare
=> Undertaksmontörer

Tillverkare av undertak

Leverantörer av undertaksmaterial utvecklar produkter och undertakslösningar, ofta som standardprodukter men ibland också skräddarsydda lösningar, efter de krav och behov som efterfrågas. 

 

Säkert undertak

Merparten av undertaksentreprenörsföretagen är medlemmar i Undertaksföretagen. Flera av medlemsföretagen är auktoriserade Säkert undertaksföretag.

Auktorisationen Säkert undertak är ett slags behörighet som borgar för hög kompetens och kvalitet på utfört arbete. Säkert undertak innebär att företaget uppfyller ett antal väsentliga kriterier. Detta för att beställare ska känna sig trygga i sin relation med undertaksföretaget.

Ordlista

Är det vi skriver om på Undertaksportalen ett nytt område för dig? Då kan den här ordlistan hjälpa dig att komma igång!

De ord som tagits med i ordlistan och som dyker upp i texterna på de olika sidorna är markerade som länkar. Peka eller klicka på ordet med din mus, så får du snabbt en förklaring till vad ordet betyder.

Exempel: KMA-pärm

Kontakta oss

10 + 6 =