Med energi och miljö som utgångs­punkt

I den renoverade plusenergibyggnaden Powerhouse Kjørbo i Oslo fick energi och miljö påverka både arkitektur och design. Viktigt för projektet var ett bra inomhusklimat.

Resultatet blev ett smart plusenergihus.

Den tidigare lite nedgångna kontorsbyggnaden Kjørbo med dålig isolering renoverades av Skanska i samarbete med arkitektfirman Snøhetta och miljöorganizationen Zero, där även andra flera stora aktörer var med och samverkade. Byggnaden gjordes om till ett plusenergihus, som är en byggnad som inte bara producerar energi för att täcka sitt eget behov utan också kan leverera energi till andra byggnader i närheten.

Utmaningarna var många, vilket gjorde det komplicerat att leta möjliga och realiserbara idéer. Projektet landade i många smarta lösningar som ledde till ett vackert och funktionellt kontorslandskap och en byggnad som sätter standard för andra miljöcertifierade kontorsfastigheter på en internationell nivå. 

Snøhetta valde akustikmaterial från Akustikmiljö, som utseendemässigt kunde fås lika för både vägg och innertak och som var det bästa miljöalternativet.

 

Fastighet:
Powerhouse Kjørbo, Oslo
Material
Ecosund-bafflar, vägglameller
Bild:
Akustikmiljö

 

=> Se fler exempel av Akustikmiljös projekt