Gustafs Nano-panel klär undertaket i Skøyen Atrium III

Gustafs fick det stora uppdraget att tillverka interiörbeklädnaden till Skøyen Atrium III, Oslos mest moderna kontorskomplex. Det moderna affärshuset som innehåller kontor, mötesrum och konferenslokaler har beklätts med Gustafs akustikpaneler på både väggar och i undertak i stora delar av den moderna byggnaden.

Gustafs: Vitpigmenterad nano-panel, Skøyen Atrium III, Oslo, Norge

Gustafs tillverkade interiörbeklädnad till Oslos mest moderna kontorskomplex, Skøyen Atrium III. Tack vare det ljusa träslaget tas byggnadens ljusinsläpp tillvara. Foto: Dmitry Tkachenko

Byggnadens mittpunkt är det stora atriet, som välkomnar besökarna och de som arbetar i byggnaden, samtidigt som det fungerar som samlingspunkt för både människor och event. Atriet säkrar byggnadens ljusinsläpp på alla våningar och sprids vidare in i byggnaden tack vare valet av det ljusa träslaget.

 

De vitpigmenterade undertakspanelerna återger ett härligt ljus och optimerar ljudkulissen i det moderna kontorskomplexet.

 

En specialanpassad undertakslösning

I undertaken har Gustafs Nano-panel installerats. Gustafs Nano är en mikro­perforering vars perforerings­mönster knappt är synbar från avstånd. De 0,5 mm små hålen som utgör ljud­absorptionen och uppnår absorptions­klass B skapar en iögon­fallande design.

Det special­tillverkade undertaket har anpassats efter belysningar och ventilation genom ned­pendlingar och an­passningar på plats för göra det så enkelt som möjligt att komma åt bakom­liggande system vid behov. Samtliga undertaks­paneler som har installerats i Skøyen Atrium III är till­verkade med askfanér som har vit­pigmenterats med 30%.

Förutom akustikegenskaperna och installationslösningarna bidrar undertaket till ett högt brandskydd i byggnaden. Träpanelerna som har installerats i byggnaden innehar brandklasserna A2-s1,d0 och B-s1,d0.

 

 

Arkitekter:
Lund & Slaatto Arkitekter
Byggherre:
Schage Eiendom
Installation:
Acusto AS
Foto:
Dmitry Tkachenko

 

 

=> Se fler exempel av Gustafs projekt